زیر صفر

از زیر صفر تا رویاهایتان با شماییم!

آموزش برنامه‌ ریزی به روش GTD + چک‌لیست

برنامه‌ ریزی به روش GTD

برنامه ریزی به روش GTD، یکی از بهترین روش های برنامه ریزی در دنیا است. در این روش برنامه‌ ریزی، شما یاد میگیرید که برای حفظ کارهایتان یک سیستمی خارج از ذهن‌تان داشته باشید. بدین ترتیب دیگر استرس از دست دادن کاری را نخواهید داشت. شعار این روش نیز همین است: هنر بهره‌وری بدون استرس! چه چیزی از این بهتر؟!

در این مقاله آموزشی جامع، به ارائه کامل تکنیک‌های برنامه ریزی به روش GTD پرداخته میشود. بنابراین اگر میخواهید بر این روش فوق العاده مسلط شوید، تا انتهای مقاله همراه ما باشید. خوشحال میشویم اگر در انتها، نظرتان را برایمان بنویسید.

 

پیشنهاد ویژه اول:
شما می‌توانید در کنار مطالعه مقاله، پادکست آموزشی «برنامه ریزی به روش GTD» را نیز در زیر به صورت آنلاین و رایگان گوش کنید:
[ai_playlist id=”9229″]

 

پیشنهاد ویژه دوم:
شما می‌توانید در کنار مطالعه مقاله، ویدیوی آموزشی «پیاده‌سازی سیستم برنامه ریزی GTD در اپلیکیشن Todoist» را نیز در زیر به صورت آنلاین و رایگان مشاهده کنید:

برنامه‌ ریزی به روش GTD چیست؟

برنامه‌ ریزی به روش GTD چیست؟

GTD یا Getting Things Done یک سیستم برنامه‌ ریزی و مدیریت زمان است که توسط دیوید آلن ابداع شده است. اساس این روش بر این است که اطلاعات نباید در مغز و ذهن و حافظه ما نگهداری شوند؛ زیرا ذهن ما محل تولید ایده است و نه محل نگهداری آن.

وقتی‌که ما کارها، ایده‌ها، وظایف و سایر موارد را در ذهن خود نگهداری می‌کنیم، علاوه بر اینکه چون ظرفیت نگهداری آن محدود است، ممکن است آن را از دست بدهیم، باعث فشار و استرس نیز خواهد شد. هم‌چنین این موضوع باعث می‌شود تا تصمیم‌گیری در مورد مواردی که واقعاً نیاز به توجه دارند نیز سخت‌تر شود.

سیستم مدیریت زمان و برنامه‌ ریزی به روش GTD به شما کمک می‌کند تا تمامی موارد ذهنی خود را به یک سیستم خارجی منتقل کرده، آن را سازمان‌دهی کنید تا بتوانید در زمان مناسب روی کار مناسب تمرکز کنید. درواقع با سیستم GTD دیگر نگران این نخواهید بود که کاری را فراموش کنید و یا از دست بدهید.

شاید بپرسید چه کسانی می‌توانند برنامه‌ ریزی به روش GTD را امتحان کنند. اول باید بگویم که GTD ارزشش را دارد که حداقل یک‌بار در زندگی آن را امتحان کنید. اگر فکر می‌کنید که در میان کارهای بسیار زیادی غرق شده‌اید، یا نگران این هستید که برخی موارد را از دست بدهید، امتحان کردن GTD بیش‌ازپیش ارزش پیدا می‌کند.


مدیریت زمان در 60 دقیقه


دیوید آلن کیست؟

دیوید آلن کیست؟

دیوید آلن یک مدرس و مربی بهره‌وری در آمریکا است که به خاطر ارائه روش برنامه‌ ریزی GTD و هم‌چنین چاپ کتاب جی تی دی، هنر بهره‌وری بدون استرس شهرت یافته است. دیوید آلن به گفته خودش تا قبل از ۳۵ سالگی، ۳۵ شغل متفاوت را امتحان کرده است! وی موسسه دیوید آلن را تأسیس کرده است که درزمینه بهره‌وری و خدمات GTD کار می‌کند. برای آشنایی بیشتر با روش برنامه‌ ریزی GTD، تا انتهای این مقاله آموزشی جامع همراه ما باشید.

مزایای برنامه‌ ریزی به روش GTD

مزایای برنامه‌ ریزی به روش GTD

GTD آن‌قدری مزیت دارد که به‌یک‌بار امتحان کردن بیارزد! به همین دلیل تصمیم گرفتیم که در این قسمت برخی از مزایای این روش برنامه‌ریزی فوق‌العاده را برایتان بازگو کنیم.

  1. ساخت سیسیتمی خارج از ذهن:

    یکی از مهم‌ترین مزیت‌های GTD این است که یک سیستم برنامه‌ ریزی و مدیریت زمان برای شما در خارج از ذهنتان می‌سازد. بدین ترتیب ذهنتان اغلب اوقات خالی خواهد ماند و شما احساس آرامش خواهید کرد دیگر استرس از دست دادن کاری را نخواهید داشت. این موهبت GTD را دست‌کم نگیرید.

  2. اولویت‌بندی وظایف و تقسیم‌بندی آن‌ها:

    شما با استفاده از برنامه‌ ریزی به روش GTD در گام دوم باید کارهایتان را پردازش کنید. در این مرحله است که ماهیت هر کار را مشخص کنید و آن را بررسی می‌کنید. بدین ترتیب کارهایی که قابلیت اقدام دارند از کارهایی که این قابلیت را ندارند جدا می‌شوند.

  3. کنترل زندگی را بر عهده بگیرید:

    گاهی اوقات ما در زیر بار مسئولیت‌های زیاد و حجم زیاد کارها له می‌شویم. به‌جای اینکه ما بر زندگی تسلط داشته باشیم، زندگی بر ما تسلط دارد. این اصلاً خوب نیست. اما GTD به ما کمک می‌کند که بر زندگی و کارهایمان مسلط باشیم و آن‌ها را کنترل کنیم. چه حسی بهتر از این؟!


علی مددی کاهکش


چرا از برنامه‌ ریزی به روش GTD استفاده کنیم؟

چرا از برنامه‌ ریزی به روش GTD استفاده کنیم؟

حجم کارها زیاد و منابع ناکافی هستند!

روزبه‌روز تعداد افرادی که از حجم کارهایی که دارند و از پسشان برنمی‌آیند زیادتر می‌شود. به بیانی دیگر در این دنیای امروز، حجم کارهایی که باید انجام بدهیم زیاد و زمان ما محدود است. پس چه باید کرد و راه چاره چیست؟ قطعاً یکی از راه‌حل‌های این موضوع برنامه‌ ریزی به روش GTD است. برای این‌که اصول و تکنیک‌های مربوط به آن را یاد بگیرید تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

شاید تکنیک‌ها و عادات قدیمی دیگر جوابگو نباشند.

همه ما میدانیم که دنیا فرق کرده است. در این دنیای شلوغ و پر از هرج‌ومرج که تمرکز و آرامش بسیار نادر شده است احتمالاً تکنیک‌ها و عادات قدیمی دیگر جوابگو نخواهند بود. تکنیک‌های قدیمی‌تر مدیریت زمان مانند دفترچه برنامه‌ریزی شخصی شاید دیگر نتواند این حجم از کار را برای ما مدیریت کند. پس راه چاره چیست؟ بازهم شما را دعوت می‌کنیم تا انتهای این مقاله همراه ما باشید و برنامه‌ ریزی به روش GTD را بیاموزید.

روش GTD از ۵ مرحله اساسی تشکیل‌شده است:

  1. جمع‌آوری
  2. پردازش
  3. سازمان‌دهی
  4. مرور
  5. اجرا

۱. جمع‌آوری

برنامه ریزی به روش GTD

در اولین گام از پیاده‌سازی برنامه‌ ریزی به روش GTD، باید همه‌چیز را جمع‌آوری کنید. همان‌طور که قبلاً هم اشاره کردیم، ذهن شما نباید محلی برای نگهداری اطلاعات باشد. بنابراین باید هر چیزی که به ذهنتان خطور می‌کند شامل ایده‌ها، کارها، وظایف و… را در صندوق ورودی خودتان، که می‌تواند دیجیتالی یا فیزیکی باشد، ذخیره و ضبط کنید.

اگر بخواهیم جمع‌بندی کنیم می‌توانیم این‌طور بگوییم که شما در این مرحله هر چیزی که به ذهنتان می‌رسد را در صندوق ورودی‌تان ذخیره می‌کنید و بعد از آن در فرصتی مناسب درباره سازمان‌دهی آن فکر خواهید کرد.

برای مثال شما مشغول انجام یکی از کارهای چک‌لیست روزانه‌تان هستید. ناگهان یادتان می‌آید که باید یکی از کارهای مربوط به پروژه شرکت را انجام دهید. در این حالت شما این کار را در صندوق ورودی خودتان یادداشت می‌کنید تا در زمان مناسب که به سازمان‌دهی صندوق ورودی می‌پردازید تکلیف این کار مشخص شود.

۲. پردازش

برنامه ریزی به روش GTD

در مرحله دوم یعنی پردازش کردن، شما یک گام جلوتر خواهید رفت و کارهایی که در مرحله قبل جمع‌آوری کردید را در این مرحله پردازش می‌کنید. بیاید باهم تصویر زیر را که خیلی مهم است در نظر بگیریم و باهم تحلیل کنیم:

در ابتدای این تصویر همان‌طور که مشخص‌شده است باید کارها را جمع‌آوری کرده و در کارتابل قرار دهیم. این کار در مرحله قبل که مخصوص جمع‌آوری کردن بود انجام می‌شود. بعدازآن باید ماهیت کار را مشخص کنیم. یعنی اینکه مشخص کنیم که آیا ماهیت این کار جوری است که این کار را قابل اقدام کرده و یا خیر، غیرقابل اقدام است.

بگذارید برای این حالت مثالی بزنم تا تفاوت کار قابل اقدام و غیرقابل اقدام برایتان مشخص و واضح شود. برای مثال شما تصمیم می‌گیرید که به دندان‌پزشکی بروید. آیا این کار قابل اقدام است؟ بله. اما کار غیرقابل اقدام چگونه است؟ فرض کنید شما یک فایل PDF دارید که برایتان بسیار باارزش است. آیا این قابل اقدام است؟ خیر. فقط برایتان باارزش است. پس بهتر است که آن را آرشیو کنید. با این مثال فکر می‌کنیم که تفاوت کار قابل اقدام و غیرقابل اقدام برایتان مشخص شد.

برنامه ریزی به روش GTD

خب به ادامه تحلیل تصویر راهنما برویم. فرض کنید ما ماهیت کار را مشخص کردیم و متوجه شدیم که کار غیرقابل اقدام است. در این حالت باید چکار کنیم؟ در این حالت ما سه ‌راه‌حل داریم. بسته به نوع کار، اگر کار دیگر برایمان مهم نیست و ارزشی ندارد، آن را دور می‌ریزیم. اگر برایمان مهم است و باید نگهداری شود آن را به روش فیزیکی یا دیجیتال آرشیو می‌کنیم. اگر هم که فعلاً برایمان اهمیت ندارد اما ممکن است در آینده برایمان مهم شود آن را به حالت تعلیق درمی‌آوریم.

خب بیاید حالت دیگری را فرض کنیم. در این حالت ما ماهیت کار را مشخص کرده‌ایم و متوجه شده‌ایم که کار ما قابلیت اقدام دارد. در این حالت باید چکار کنیم؟ در این حالت ما باید گام بعدی این کار را مشخص کنیم.

بگذارید مثالی بزنم. فرض کنید کار ما این است که به پزشک مراجعه کنیم. آیا قابل اقدام است؟ بله. خب گام بعدی چیست؟ گام بعدی این است که تلفن را برداریم و نوبت بگیریم. به همین راحتی گام بعدی را برای هر کاری مشخص می‌کنیم.

بعد از اینکه گام بعدی را مشخص کردیم چند حالت پیش می‌آید که هرکدام را توضیح می‌دهیم. اگر انجام این کار کمتری از ۲ دقیقه یا حداکثر ۵ دقیقه طول می‌کشد که همین‌الان انجامش دهید. اگر که مدیر هستید و یا به نحو دیگری می‌توانید کار را واگذار کنید، توصیه ما این است که این کار را انجام دهید. اگر هم که بیشتر از ۲ دقیقه طول می‌کشد و خودتان باید انجامش دهید باید آن را در لیست اقدام‌ها قرار دهید.

اگر پروژه بود باید برای آن برنامه‌ریزی انجام دهید. و درنهایت اگر حالت خاصی داشت (که در ادامه توضیح می‌دهیم) باید آن را در تقویم وارد کنید.

اگر بخواهم جمع‌بندی کنم، می‌توانم این‌طور بگویم:
  1. باید مشخص کنید که قابل اقدام است یا خیر؟ اگر غیرقابل اقدام است، آن را دور می‌اندازید، تعلیق می‌کنید و یا آرشیو می‌کنید.
  2. اگر کمتر از ۲ دقیقه انجامش طول می‌کشد همان لحظه انجامش دهید.
  3. اگر قابل واسپاری است، آن را واگذار کنید.
  4. اگر پروژه است، برای آن برنامه‌ ریزی کنید.
  5. اگر بیشتر از دو دقیقه طول می‌کشد، و باید خودتان انجامش دهید به لیست اقدام‌ها منتقلش می‌کنید.
  6. اگر جزو حالاتی است که باید در تقویم وارد شود این کار را بکنید.

۳. سازمان‌دهی کردن

برنامه ریزی به روش GTD

در این مرحله، شما باید کارهایی که درباره آن‌ها شفاف‌سازی کردید را سازمان‌دهی کنید؛ یعنی برای آن‌ها تاریخ مشخص کنید و سپس آن‌ها را به مکان درستی (لیست مخصوص به خودش) منتقل کنید.

فهرست‌هایی که باید داشته باشید و می‌توانید داشته باشید در زیر آمده است:

لیست پروژه‌ها

اولین فهرستی که می‌خواهیم درباره آن صحبت کنیم، لیست پروژه‌ها است. در برنامه‌ ریزی به روش GTD، اگر کاری بیش از چند اقدام داشته باشد به آن پروژه میگوییم. به‌عنوان‌مثال نوشتن کتاب یک پروژه است؛ چون از چندین اقدام تشکیل‌شده است. بهتر است که شما هم در فهرست‌هایی که برای خودتان می‌سازید یک لیست برای پروژه‌ها داشته باشید.

لیست اقدام‌ها

دومین فهرستی که بسیار مهم است لیست اقدام‌هاست. شما کارهایی که نیاز به اقدام خاصی از طرف شما دارند را به این لیست منتقل می‌کنید. نکته مهم دیگر آن است که شما می‌توانید چند لیست اقدام، متناسب با شرایط و موقعیت و امکانات خودتان داشته باشید. مثلاً یک لیست اقدام‌ها برای شرکت داشته باشید که وقتی در شرکت هستید باید آن‌ها را انجام دهید و یا یک لیست اقدام‌ها در خانه داشته باشید که مخصوص کارهای درون خانه است.

لیست انتظار برای

سومین فهرستی که پیشنهاد می‌کنیم لیست انتظار است. به لیست انتظار لیست پیگیری هم میگوییم تا با لیست اقدام‌ها اشتباه گرفته نشود! شاید شما هم باید کاری انجام دهید اما این کار تحت کنترل شما نیست و شخص دیگری باید برای شما انجام دهید. درواقع در این حالت شما منتظر شخص دیگری هستید. در این حالت این کار شما وارد لیست پیگیری یا «انتظار برای» می‌شود.

بیاید کمی بیشتر درباره اشتباه متداولی که پیرامون این لیست اتفاق میفتد صحبت کنیم. ما برای هر اقدامی که می‌خواهیم انجام دهیم تاریخ مشخص کنیم و مثلاً آن را به لیست اقدام‌ها منتقل می‌کنیم. اما برخی از افراد آن را به اشتباهی به لیست انتظار منتقل می‌کنند؛ درحالی‌که منتظر شخص دیگری نیستند و چون فقط تاریخ سررسید دارد به‌اشتباه این فکر را می‌کنند! بنابراین برای اینکه این اشتباه را مرتکب نشوید می‌توانید که نام این لیست را پیگیری بنامید.

لیست دانه

اما لیست دیگری که می‌خواهیم درباره آن صحبت کنیم لیست دانه است. شاید شما هم کاری داشته باشید که نیاز دارید کمی بیشتر درباره آن فکر یا تأمل‌کنید. مثلاً ایده به ذهنتان خطور می‌کند که خام است و باید کمی پخته شود. در این حالت شما این کار را به لیست دانه منتقل می‌کنید. امیدوارم که به‌خوبی توانسته باشم این لیست را به شما معرفی کنم.

تقویم

اما چه‌کارهایی را در تقویم وارد کنیم؟ این نکته مهم است زیرا در روش‌های قدیمی برنامه‌ریزی گفته می‌شود که همه کارها یا حداقل اغلب کارها را باید با زمانشان در تقویم وارد کنیم. درحالی‌که در برنامه‌ ریزی به روش GTD ما به این صورت عمل نمی‌کنیم. شاید بپرسید پس باید چکارهایی در تقویم وارد کرد؟ در ادامه به شما خواهیم گفت.

ما کلاً دو دسته کار خواهیم داشت: کارهایی که باید در روز و ساعت خاصی انجام بشوند و کارهایی که باید هر چه سریع‌تر انجام بشوند. ما گروه اول کارها را در تقویم وارد می‌کنیم. بنابراین از این به بعد با دقت و حواس‌جمعی بیشتری نسبت به تقویم اقدام خواهیم کرد و فقط کارهای خاص آن را در آن وارد می‌کنیم.

۴. مرور

برنامه ریزی به روش GTD

هر هفته زمانی را برای مرور فهرست‌ها و نحوه کار این سیستم برنامه‌ریزی قرار دهید تا مطمئن شوید همه‌چیز درست و به بهترین شکل خود کار می‌کند. نه فقط برای برنامه‌ ریزی به روش GTD، بلکه برای هر روش دیگر و هر موضوع دیگر، خوب است که گاهی اوقات از سخت کار کردن دست بکشیم، یک گام عقب برویم و درباره کاری که انجام می‌دهیم و نحوه انجام آن، فکر کنیم.

۵. اجرا

برنامه ریزی به روش GTD

در این مرحله است که نتایج مراحل قبل خودش را نشان می‌دهد. در مراحل قبل ما چکارهایی انجام دادیم؟ در گام اول ما هر چیزی که به ذهنمان خطور کرد را ضبط کردیم تا ذهنمان از حالت نگهداری اطلاعات خارج شود. در گام دوم ما این موارد را شفاف کردیم و مشخص کردیم که هر کدام شامل چه حالتی می‌شود.

در گام سوم ما فهرست‌ها را تشکیل دادیم و برای هر کدام از موارد یک تاریخ سررسید مشخص کردیم و آن را به لیست مربوط منتقل کردیم.

الآن در این مرحله زمان اقدام فرا رسیده است. در این مرحله است که دو سه مرحله قبل نتیجه می‌دهد و شما با فهرست‌ها و کارهایی با تاریخ سررسید مواجه هستید که باید به دل آن‌ها بزنید و انجامشان بدهید. این مرحله زمان درگیرشدن با کارها و اقدام است.

چطور GTD را پیاده‌سازی کنیم؟

چطور GTD را پیاده‌سازی کنیم؟

نکته بسیار مهم بعد از یادگیری اصول GTD، پیاده‌سازی این اصول است و اینکه بتوانیم آن‌ها در زندگی‌مان به کار ببریم. برای این کار به دو روش دیجیتال و فیزیکی می‌توانید عمل کنید. دقت کنید که هر دو روش پیاده‌سازی مناسب است و مشکلی وجود ندارد.

روش فیزیکی پیاده‌سازی GTD

اگر قصد دارید که سیستم GTD را با کاغذ پیاده‌سازی کنید، می‌توانید موارد مختلف موردنیاز آن را تهیه کنید و کار خود را شروع کنید. وسایل موردنیاز شما احتمالاً دفترچه، تقویم و… هستند.

روش دیجیتالی پیاده‌سازی GTD

بعضی‌ها مثل من دوست دارند که با استفاده از تکنولوژی GTD را پیاده‌سازی کنند. اگر شما هم مثل من هستید می‌توانید از نرم‌افزارهایی که در ادامه معرفی خواهم کرد استفاده کنید.

برنامه‌هایی برای پیاده‌سازی GTD

در این قسمت از مقاله آموزش برنامه‌ ریزی به روش GTD تصمیم گرفتیم که برخی از این اپلیکیشن‌ها را به شما معرفی کنیم تا از آن‌ها استفاده کرده و GTD را پیاده‌سازی کنید.

  1. مایکروسافت To do
  2. Todoist
  3. Trello
  4. Evernote

دوره آموزشی انسان فوق موفق


نکات مهم درباره بهره‌وری بیشتر از GTD

نکات مهم درباره بهره‌وری بیشتر از GTD

برخی از نکات مهم درباره برنامه‌ ریزی به روش GTD وجود دارد که در این قسمت خدمت شما ارائه می‌کنیم:

  1. مطمئن شوید که همه موارد، کارها و وظایف را در سیستمی خارج از ذهنتان نگه‌داری می‌کنید. هیچ‌چیزی را در ذهنتان نگه ندارید و بگذارید ذهنتان برای تولید ایده استفاده شود. سعی کنید در مرحله جمع‌آوری، حوصله به خرج دهید و تمامی موارد را جمع‌آوری کنید.
  2. صندوق ورودی و لیست‌های خود را همیشه به‌روز نگه‌دارید و مرتب‌سازی کنید. این نکته بسیار مهم است.
  3. از یادآور بیش‌ازحد استفاده نکنید. برخی از افراد تقریباً برای تمامی کارهایشان از یادآور استفاده می‌کنند. این کار باعث می‌شود که ما تقریباً نسبت به یادآورها بی‌حس شویم و برخی اوقات حتی در صورت انجام ندادن آن کار، یادآور را غیرفعال کنیم. بنابراین یادمان باشد که تنها برای کارهای مهم و حیاتی از ری مایندر یا یادآور استفاده کنیم.
  4. همه کارها را در تقویم وارد نکنیم. همان‌طور که قبلاً هم اشاره شد نباید همه کارها را در تقویم وارد کنیم. فقط و فقط کارهایی که تحت شرایط خاصی هستند، یعنی کارهایی که باید در روز و ساعت خاصی انجام بشوند را در تقویم وارد می‌کنیم. به این نکته مهم هم توجه کنید.

کتاب برنامه‌ ریزی به روش GTD

کتاب برنامه‌ ریزی به روش GTD

اگر به دنبال یک کتاب آموزشی جامع برای برنامه‌ ریزی به روش GTD می‌گردید ما کتاب جی تی دی، هنر بهره‌وری بدون استرس را به شما معرفی می‌کنیم. این کتاب نوشته دیوید آلن است و با ترجمه علی‌اصغر هنرمند و از انتشارات سرور کیان در دسترس شما خواهد بود. البته این را هم بگویم که نسخه ترجمه‌شده کتاب این روزها کمی سخت در بازار پیدا می‌شود. بنابراین اگر زبان انگلیسی‌تان در حدی است که می‌توانید کتاب با زبان انگلیسی را مطالعه کنید، قطعاً پیشنهاد ما همین است.

این کتاب برای چه کسانی توصیه می‌شود؟

این کتاب برای تمامی افرادی که پرمشغله هستند و نیاز دارند که در کنار انجام کارهایشان، استرس زندگی‌شان را کاهش دهند و به استراحت و تفریح بپردازند، مناسب است. بنابراین اگر شما هم به مدیریت زمان و برنامه‌ ریزی علاقه دارید و روی توسعه فردی خودتان سرمایه‌گذاری می‌کنید، این کتاب را به شما توصیه می‌کنیم.

سؤالات متداول برنامه‌ ریزی به روش GTD

سؤالات متداول برنامه‌ ریزی به روش GTD

برنامه‌ ریزی به روش GTD چیست؟

GTD یک روش مدیریت زمان و برنامه‌ ریزی است که توسط دیوید آلن اختراع‌شده است و در کتاب جی تی دی، هنر بهره‌وری بدون استرس ارائه می‌شود. ماهیت این روش برنامه‌ریزی این است که ما نباید اطلاعات و کارهایمان را در ذهنمان نگهداری کنیم. چون‌که ظرفیت آن محدود است و با قرارگیری دو تا سه کار تکمیل می‌شود. علاوه بر آن اگر ما از ذهنمان برای نگه‌داری ایده و کار استفاده کنیم دیگر نمی‌توان از آن برای تولید ایده استفاده کرد. پس بهترین کار این است که ما کارهایمان را جمع‌آوری و در یک سیستم خارجی سازمان‌دهی کنیم. همه این کارها در برنامه‌ ریزی به روش GTD  انجام می‌شود.

GTD مخفف چیست؟

GTD مخفف Getting Things Done، یک سیستم برنامه‌ ریزی و مدیریت زمان است که در این مقاله آموزشی به آموزش نحوه کار با آن پرداخته‌شده است.

برنامه‌ ریزی به روش GTD ویژه چه کسانی است؟

برنامه‌ ریزی به روش GTD برای تمامی کسانی که پرمشغله هستند و زیر بار فشار کاری له شده‌اند مناسب است. این روش برنامه‌ ریزی به شما کمک می‌کند تا استرس را تا حد زیادی از کار و زندگی خود خارج کنید و در کنار آن به مهم‌ترین کارهایتان هم رسیدگی کنید. بنابراین اگر شرایط شما نیز چنین است ما روش برنامه‌ ریزی GTD را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

چگونه به روش GTD برنامه‌ ریزی کنیم؟

در این مقاله آموزشی به‌صورت جامع به نحوه برنامه‌ ریزی به روش GTD  پرداخته‌شده است. اما در این قسمت، خلاصه‌ای از آن تقدیم شما می‌شود.

برنامه‌ ریزی به روش GTD کلاً ۵ مرحله دارد: جمع‌آوری، پردازش کردن، سازمان‌دهی کردن، مرور و اجرا.

در مرحله جمع‌آوری ما تمامی کارها، ایده‌ها، وظایف و هر چیز دیگری که به ذهنمان می‌آید را جمع‌آوری می‌کنیم. برای جمع‌آوری کردن نیز وسایلی وجود دارد مانند کارتابل فیزیکی و یا دفترچه یادداشت فیزیکی و یا الکترونیکی.

بعد از اینکه تمامی موارد را جمع‌آوری کردیم، در گام دوم به پردازش آن‌ها می‌پردازیم. در این مرحله به بررسی ماهیت کار می‌پردازیم و مشخص می‌کنیم که آیا قابل اقدام است و یا غیرقابل اقدام. اگر غیرقابل اقدام است که یا آن را دور می‌اندازیم و یا آرشیو می‌کنیم و یا در فهرست شاید/روزی قرار می‌دهیم.

اگر هم که قابل اقدام بود، گام بعدی آن را مشخص می‌کنیم و یکی از این حالات پیش می‌آید: اگر زیر دو دقیقه طول کشید آن را انجام می‌دهیم. شاید هم آن را به کسی دیگر واگذار کنیم. شاید پروژه باشد که برای آن برنامه‌ ریزی می‌کنیم. و درنهایت اگر هیچ‌کدام از این حالات پیش نیامد آن را در لیست اقدامات و یا در تقویم وارد می‌کنیم.

در گام سوم به ساخت فهرست‌ها می‌پردازیم و فهرست‌هایی مانند: پروژه‌ها، اقدامات، شاید/روزی و انتظار را می‌سازیم.

در گام چهارم به‌صورت هفتگی این موارد را مرور خواهیم کرد و در گام پنجم نیز به اجرای این سیستم خواهیم پرداخت.

برای جزییات بیشتر درباره هر مرحله به مقاله آموزشی برنامه‌ ریزی به روش GTD مراجعه کنید.

کتاب برنامه‌ ریزی به روش GTD چیست؟

یک منبع آموزشی کامل برای یادگیری برنامه‌ ریزی به روش جی تی دی، همین کتاب آموزشی جی تی دی، هنر بهره روی بدون استرس است که توسط علی‌اصغر هنرمند ترجمه‌شده است و از انتشارات سرور کیان منتشرشده است. شما می‌توانید نسخه انگلیسی این کتاب را نیز در صورت تمایل تهیه و مطالعه کنید.


برنامه‌ریزی را طبق «نقشه راه» یاد بگیرید!

یادگیری پراکنده دیگر کافی است؛ برنامه‌ریزی را طبق نقشه راهی که ما از پیش طراحی کردیم یاد بگیرید. شما میتوانید با مراجعه به صفحه نقشه راه تسلط بر برنامه‌ریزی به صورت رایگان به این نقشه راه دسترسی داشته باشید.

نقشه راه یادگیری برنامه ریزی


تا انتهای این مسیر کنارتان هستیم…

ما عقیده داریم که آموزش، بدون پشتیبانی معنا ندارد. بنابراین همواره سعی داریم که در کنار ارائه آموزش در قالب مقالات آموزشی، به صورت «کاملاً رایگان» به سوالات پیش‌آمده برای شما، در کمترین زمان ممکن، پاسخ دهیم. خیالتان راحت؛ تا انتهای این مسیر کنارتان هستیم….

علی مددی کاهکش

شما این فرصت را دارید، با تکمیل فرم زیر، از مشاوره رایگان کارشناسان آموزشی زیرصفر استفاده نمائید.

نام(ضروری)
شماره تماس‌تان را وارد کنید.

مشاوران آموزشی
زیرصفر

پاسخگوی شما هستند

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دانلود رایگان
چک‌لیست برنامه‌ریزی به روش GTD!

برای شما که عملگرا هستید!
با استفاده از این چک‌لیست
در 15 دقیقه برنامه‌ریزی به روش GTD را آغاز کنید.
همین الان برایم ایمیل شود!
close-link